-


Inget är förlorat i mörker än

konstig jul i år. inget är som vanligt. inget "dageninnanjulmys" hos mamma, ingen johanna hemma, och ingen julafton hemma hos morfar. nä, inget har varit som det ska vara. men det har funkat ändå. 
jobbar man dagen innan julafton får man göra det bästa av situationen. jag och gummi köpte massa mys och tog med ipaden och körde bingolotto i lastbilen. mamma skrev till mig natten till julafton.. "godjul, hade tänkt köpa nå mer paket till dig men allt från din lista va tydligen redan taget" haha jahapp. inte led jag över det, men lite kul. firade julen hos humi. med alla fina, utom jojjo. är hemskt nöjd med alla julklappar. 
 
juldagen drog vi oss tillslut till ockelbo, baren. och sen sov vi mer eller mindre genom hela annandagen. idag har vi kommit tillbaka lite till livet. städat upp här hemma, bytt sängkläder, tvättat, promenerat, handlat, osv. imorgon ska jag och jeffo till valbo. torsdag och fredag jobb. sen är det nyår? oklar dag. 

I'm so tired, but im strong I've been here for so long

även denna torsdag och fredag gick fint till östersund. lördag var vi iväg till mamma. pyntade granen och pysslade massa. idag har vi inte gjort något speciellt men ändå lite allt möjligt. strax väntas tacos och bingolotto, sen ska jag sova lite innan en örebrosväng. imorgon ska vi ev kanske till leklandet, tisdag kanske ev åka till eddan å leka med moa. onsdag ska det bakas lussebullar. torsdag å fredag jobb. SEN ÄR DET JUL! 

- älskade ungar


jag sjunker kanske lättare än du

våra två pass till östersund torsdag å fredag gick bra. lördag åkte vi iväg till skutskär. pepparkaksbak, pepparkakshusbygge, dekorationer, lek, bus å tacos. när david å linnea gick till sängs så åkte jag vidare till sandra. och vi drog en utgång på dr bombay. söndag myste jag å linnea frukost och massa spel. på em gick david å linnea till badhuset och jag sov en sväng. natten körde jag å anna ett örebropass, som faktiskt gick väldigt bra. 
måndag när jag ramlat hem från jobbet drog jag med davven på en promenix. sen var vi till ockelbo och kikade på linneas skola och lite vad hon pysslat med. var förbi jeffa på en fika när jag kom hem, sen äntligen hem till sängen. idag har det inte blivit så mycket av. nu på kvällen druckit vin och hållt på med resan, anna har precis gått hem. jag ska väl strax sova och imorgon dra en sväng i valbo med davven! 

-


såg ingen när det rasa

i fredags följde jag med anna en sista sväng till stockholm och när jag kom hem följde jag med david å ett par grabbar ut å för någon öl. det var trevligt. hela lördag låg vi i sängen, kollade film och sov. söndag vaknade vi till, handlade, städade lite, tog en promenad, gjorde mat och spelade bingolotto, bra söndag. följde med anna en sista sväng till sundsvall också. 
 
idag skriver alla "måndag och jobb". idag tänker jag -måndag och arbetslös.
idag skulle jag å anna dricka vin, kika över resan och eventuellt baka. men idag, har jag inte gått ur sängen än. 
 
jag är okej. jag har tänkt ligga i sängen idag. imorgon vakna lite mer taggad på livet och göra dagensdag. onsdag försöka få med davv till valbo kanske? torsdag och fredag ska jag å anna rulla till östersund. och i helgen kommer äntligen linnea, och det ska bakas peppkarkor med family. 

I'm not weak, I'm not broken, I'm both.

jag är lite less på mig själv för att jag bestämmer att jag ska göra så himla mycket saker när jag vet att jag vill ha tid till att inte behöva göra saker. men jag vill ju göra allt det där jag bestämmer och jag mår ju bra av det. men det tar på mig, sen när jag hade behövt göra det där inget. 
 
jag måste bli bättre på att säga nej till saker. att inte planera och bestämma så mycket saker, även om det är saker jag gärna vill göra. jag behöver en del "ingen"-tid. jag måste sluta vara skitsamma över det. jag måste hålla mig kvar uppe och då behöver jag dom dagarna. jag vet det. jag måste bara lära mig att ta det. jag är värdelös på det nu. men så är jag också lite rädd att bli bra på det, för bra. för mycket nej, och acceptera för mycket instägning. är också rädd att låta mig gräva ner mig själv istället för att hålla mig uppe. hur hittar man balansen?

Out of the ashes you buried me in

december känns ganska tråkigt. missar så mycket detaljer, detaljer som jag älskar. som det årliga pepparkaksbaket i helgen, där jag och jojjo gör något grymt och vinner över dom andra. som dagen innan julafton, när vi pysslar, busar och myser hos mamma. med tacos och bingolotto. jag jobbar fram mot natten, så blir ju inget. och återigen att jojjo inte är hemma, på julafton. vi kan inte bråkas, kramas, pakettävling, bygga torn och tävla. 
 
förutom det så känns det skönt att få en liten paus. från jobb. att ha mer tid. behöver inte ha ångest över om jag ska säga ifrån mig "roliga" saker för att behöva sova, vila, vara själv. och behöver inte ha ångest över att jag bara låg inne när jag hade kunnat gjort nånting. med mer ledig tid ska jag väl kunna hinna göra allt tråkigt, alla måsten, ta det lugnt, bara vara, samt göra en massa kul? det kan bli bra? det blir bra.

-


even the best fall down sometimes, even the stars refuse to shine

helgen var bra. bra fyllor. bra utgångar. bra människor. veckan har också varit bra, himla bra. första gången på ganska länge som en vecka på jobbet har rullat riktigt fint och det känns bra. första veckan på länge som en vecka har rullat förbi fort, och det känns också bra, fast lite tråkigt. med tanke på att det är sista veckan. 
 
i måndags tog jag tag i städningen här hemma, och började julpynta. vart lite arg när gardinerna inte ville samarbeta med mig så jag tröttnade och gav upp. men kommit en bit på vägen iallafall! 
i tisdags så tog jag en promenad med lina och sen köpte vi hem tacos och myste. sandra kom också förbi, himla trevligt. 
i onsdags så hade jag ännu en dag med mys i sällskap av sandra och lina. lussebullar och munkar följt av potatisgratäng å grilladkyckling. väldigt nöjd där med. 
i torsdags, idag. så har jag tagit en promenix med marcus och sen har vi bakat kladdkaka. den vart inte så himla bra, eller så vart den väldigt bra.. bara väldigt kladdig. haha. beror på hur man ser det! 
 
nu ska jag kasta mig iväg för sista natten. känns sådär. och känns bra. jag vill såklart inte att det ska ta slut. speciellt inte nu när det rullar på bra och känns bra igen. men det känns ändå skönt.

jag vet inte vart jag ska, men jag vill ta mig dit.

hallå livet. hur lever det? jorå, okej. 
jag är dag till dag i lite panik, ångest, glad, obrydd. 
 
vissa dagar vaknar jag och känner att jag vill ju det här, klart jag kan stå ut oavsett hur det går. jag fixar det oavsett mer eller mindre problem. det blir bra sen, tillslut. och så himla glad över att anna ändå kör med mig hela december, då hinner det ju nästan garanterat börja kännas bra. 
 
andra dagar vaknar jag och tänker att det knappt finns minsta chans att jag kommer fixa det. vet inte ens hur jag ska klara sista tiden på min egen linje, för bara det känns jobbigt nu. att jag sa "ja" till att köra i december med anna känns bara drygt, varför gjorde jag det? vill vara klar med det här nu. slippa skiten. 
 
med "det här" menar jag såklart att fortsätta köra. köra det där jag inte egentligen vill, inte vet om jag orkar och klarar av. efter några veckors bråkande med mig själv och psyket sa jag upp mig förra veckan. även om det känns som det dummaste så kändes det rätt. 
 
min chef därimot, accepterade inte uppsägningen. han är bra han. det måste jag också vara, om han ändå vill ha kvar mig? fast jag tramsar om allt jämt och ofta. så vart står vi nu? ja, jag har inte sagt upp mig. jag ska köra december ut med anna, och därifrån ta det som det kommer. hur det känns. jobba mig framåt och vidare. det känns okej. jag hoppas det kommer kännas bra och bättre. återigen, vissa dagar känns det toppen. andra dagar känns det skit. det blir vad det blir. 

RSS 2.0