sista fjällen, i made it

lördag - hade givetvis ställt klockan som ringde vid 04 för att kika soluppgång. var liite molningt men den gick snabbt över det och man fick set det där riktigt fina ändå. vi hade slagit upp tältet precis rätt (helt ovetandes, för vi trodde tältet var bakåfram.) så vi öppnade bara upp "dörren"?, sen låg vi kvar i sovsäcken å kramades medans solen vaknade å dagen skulle börja. hur mysigt som helst!! sen kastade vi på oss skor och lite kläder å besteg Anåfjälltoppen, i takt med solensuppstigning. det var himla fint. mysigaste toppen hittils på alla plan! det va nå lite extra med att vara vaken så tidigt å ensam å där uppe å med morgonsolen. sen stegade vi tillbaka till tältet å gjorde i ordning lite frulle. sprang på en lemmel(?) också. såg ut som en liten hamster, en fjällmus dedå. tyckte den va fin men vart rädd för den med, jajaaa. hade gjort i ordning en riktigt drömfrulle, massa ost i tacobröd som vi stekte på, å lite kaffe till rasse såklart. sen packade vi ihop oss och lunkade hemåt. 
så, efter att ha varit i fjällen ungefär en vecka och sovit ungefär noll sista natten... så började väl kroppen säga rätt bra att den va slut. gått hur mycket som helst och upp för en massa berg, inte vad man är van med. hade aldrig någon träningvärk, konstigt nog. men skavsåren började göra lite mer än ont och hela kroppen nästan ömmade. vi hade pratat om att gå upp för Helax. men vädret tidigare i veckan hade inte passat och nu var man inte riktigt längre i skick för det. vi mötte upp dom andra hemma. åkte liften upp (heheh) på berget vid stugan. fikade lite med allihopa. sen knatade vi ner, packade ihop oss och åkte hemåthem. stannade påvägen för att kika på två vattenfall. först, Rändåfallet som var riktigt härligt! sen Mittåfallet också. det var lite lite vatten där, annars hade det nog också varit rätt mäktigt. åkte vidare för att komma hem till sängen, efter ni vet ungefär noll sömn och en hel vecka till fjälls. ÅÅÅ SÅÅÅ DÖÖÖR BILEN!!! SÅKLART!
 
var inte jätte nöjd, i Hede också.. av alla ställen. finns inte jätte mycket härligt i Hede ska jag tala om. vi knatade omkring å käkade glass mest. sen tillslut, efter en hel del massa om å men..  kom min stora lillebror med trailer å plockade hem oss. älskade underbara!! så tacksam för det. vi hade ju verkligen jinxat det hela. rasse sa till mig innan vi åkte att han funderade på att lägga till en tilläggsförsäkring på bilen, utifall det blir något när vi ska åka så långt. men nääää, sa jag. pratade med tobias när vi var i fjällen som sa nått i stil med "ha så kul då. ring om jag ska hämta dig å återgärda tjänsten. hahaha!" aaaaah, eller hur vA! sa jag. och det sista rassepappa sa innan vi åkte va, "åk ihop hem då, utifall det blir nånting så har ni varandra" jaaadå, sa vi och drog iväg på eget. menmen! 06.30 rullade vi in hemma på gården. lagom slut. äntligen hemma. 
 
söndag - sov några timmar. sen va rasse upp för å börja kika på bilen, å tobias å emelie kom förbi å hämtade lite spännband å så från gårdagen. packa upp å tvätta. helt slut. så jävla glad att inte behöva sticka iväg till örebro inatt. ska gå en extrabil till östersund tre veckor som jag ska köra på istället. det blir skönt. det har varit en toppen vecka iallafall, även om den inte slutade på topp.

bergsklättring å tältsovning

fredag - nu ni, hade vi bestämt oss för att KLÄTTRA upp för ett berg. Funäsdalsberget! det betyder alltså inte gå upp för ett berg genom lite stigar eller så, utan hyra sele och sen rakt jävlar upp för ett brant jävla berg. jag, rasse å brorsen. det var jobbigt som satan och SVINKUL!!! åkte hem å käkade lite grillat, sen packade jag å rasse in oss i bilen för lite egna äventyr.
Ett tält, en sovsäck å lite picknick. stegade upp för Anåfjället å trixade upp ett tält. gick mycket bättre än väntat! sen kollade vi solnedgång, drack lite vin, käkade gott å spelade yatzy. snälla, det var helt magiskt. hade  lite renar som nästan sällskapade oss också. gick upp för en topp i närheten innan läggdags för att ha bra värme, och det höll sig. gick bättre än väntat att lägga sig i tältet ändå, inte allt för kallt. och vi kunde dela sovsäcken. (många dagars krigande) men man sov väl inte direkt som en prinsessa. kändes som sidan man låg på domande bort efter ett tag??? vred och vände nog bara på mig mest hela natten. eller ja, dom typ 3h det var fram tills solen gick upp. 

1 av 5 toppar att bestiga under året

torsdag - vädret visade sig vara mindre skoj, igen. blåste som tusan å kom nog lite regn med. vi stack ut i området å letade lite golfbollar, det är tydligen nånting man gör och nästan går all in för. jag hittade tre på gräset å var nöjd. somliga gick genom diken, i skogsdungar å ner i vattnet för bollar. haha galningar! hade lite eget golfgame med rasse å eddie, å vann som tusan också!! efter lunchen så trotsade vi vädret och gav oss iväg för lite bergsbestigning, Mittåkläppen. blåste verkligen som saaatan. kunde knappt gå på toppen. men det va himla fint ändå! sen rockade vi lite lassagne till kvällsmat.

första bestigna bergstoppen och nakenbad i vattenfall

onsdag - rasse klev upp å drog iväg å fiskade med brorsen. vi andra åkte till Andersborg(?) vandrade ut på fjället å gjorde upp en lunch. det var rätt kallt å blåsigt i början men gav med sig! rasse gav upp fisket å anslöt, efter lite påvärmtbrända pizzabullar stegade jag upp för min första fjälltopp! jobbigt och otroligt härligt!! stegade nerför på en lite sämre sida kanske, var tokbrant men gick bra! skulle nog upp för lillskarven egentigen men tror vi var upp på hamrafjället istället? åkte hem och svirade om, fyllde upp mina camelbaks. EN MED VIN OCH EN MED VATTEN!!!! sen gav vi oss iväg på en litten vandring mot ett vattenfall som skulle ha som pool under, Tvärån. vädret blev toppen, vägen var mysig, mötte ett par renar, vinet smakade toppen. dom andra skulle bada, jag hade inte tänkt det. men när vi var framme, varma å glada å vinet gjort sitt. ja, då tänkte jag att jag också ville bada. eftersom jag från början inte tänkt det, så var det tvunget att bli ett nakenbad! tur gummorna tog den för laget å va naked me mig. va himla härligt å ta ett litet fyllenakendopp faktiskt!! vandrade hemåt å möttes av grillat. lite mer vin å lite möllky! vilken toppendag hörrni!! 

vattenfall å misstagen för att vara barn, ovanligt

tisdag - vädret var riktigt trökigt. vi åkte till någon tältshop å spanade lite på förmiddagen. vädret klarnade och efter lunch drog vi iväg till ett vattenfall, Andersjöåfallet. över vattenfallet va det som en fors som man kunde följa ungefär hur långt som helst. medans dom andra fikade hoppade jag å eddie vidare iväg på stenare uppför. tiden sprang iväg, vi hade säkert kunnat fortsatt nån timme till men tydligen vart det oroliga å otåliga miner kvar efter oss, så vi fick vända. tänkte komma till ett slut men det visade sig typ inte finnas. vi hade mött ett gäng påvägen som kommit ner till dom andra och frågat om det va "deras barn som lekte uppe vid vattnet" mmmmhm, ovanligt. vart nog stucken av en geting också!!! bara brann till i benet efter något "bet mig". aaj? hem å käkade sen gick vi upp för skidbacken vid stugan igen, för å spana på ett litet vattenfall där. himla litet men också mysigt! avslutade kvällen med lite vin å kort! 

en vecka i fjällen börjar nu

måndag - efter jobbet hoppade jag direkt över från lastbilen till personbilen och gled vidare mot Ramundberget. vi rev igång lite disneyklassiker, nån färdöl och jag råkade såklart glömma att jag skulle sova lite. tacos serverades när vi kom fram och sen promenerade vi upp för en skidbacke precis utanför stugan å spanade lite över bergen. sen lite vin, en sunefilm och äntligen sova.

#veronicamartin21




finare än drömmarna

måndag - efter jobbet gled jag in hos eddis, å firade moa!! stora gumman!! hon fick såklart en hög roliga paket och edwina älskade mig ungefär lika mycket som vanligt. en del av sakerna var pennor som man kunde rita i badkaret med, svinkul ju. dom funkade å allt. det va ju bra. Emil tog dock ett varv med pennorna runt hela nedervåningen sen också, det va ju lite mindre bra. MEN det gick bort, så tror vi får vara nöjda ändå. allra helst jag. å eddis med. eheheh. linnea kom också å hängde. å bullar fick vi. fest måndag!! så åkte jag hem å tog en kvällspromme med pojkvän. 
tisdag - stack iväg till emma å hängde lite i solen. riktigt toppenväder!! glass lyxade vi med också. sen åkte jag hem å pickade lite på datorn med festligheter inför lördagen. när pojkvän kom körde vi lite pilbåge, sen blev det lite grillat å en promme. 
onsdag - forsatt toppenväder. åkte iväg till stranden med jeffa. sen en runda i valbo. å slutligen ägnade vi hela kvällen åt att fixa videos å bilder å härligheter också inför lördag. spännande! 
torsdag & fredag - jobbade östersund
lördag - DAGS FÖR BRÖLLOP!!! peter körde ut oss till årsunda i chevellen. eftersom vi var ute i sån himla god tid och inte packat med oss lite fördrivatidöl, så gled vi förbi ica å köpte ett sexpack såna. vi är för härliga va. när vi intagit plats i kyrkan och klockorna ringde och familjen valsar in... ja DÅ RAMLAR JAG RAKT UT I GÅNGEN. jävla klump. sen drog allt det fina igång. det var fantastiskt. jag älskade allt. bråkiga barn, sång, allt fint, kärlek. vejjs va det finaste jag sett. vi fortsatte festen ute i hembygdsgården och avslutade med efterfest hos sara å peter. vi la oss typ vid 06 på morgonen? galet. ska kasta in lite bilder från kameran sen. alltså de va såååå fint. dom va så fina!! 
söndag - trötta efter gårdag. sov ikapp lite. sen packade vi en massa inför kommande veckan, fjällen!!! nervös. städade i ordning. bytte sängkläder osv. avslutade med pizza i soffan och slumrade lite till, innan natten till örebro.  
- hur fin är hon inte

time is time, time is money

måndag - efter jobbet drog jag förbi hos hanna. fick hänga lite med ett gäng kattungar, så jääävla härliga. guu va avis på bebismys!!! sen gled jag hem och plockade undan lite i hemmet å så ramlade jeff å david in. vi spanade lite på ett hus, grillade å rasse blev klippt. trevlig måndag! 
tisdag - fick köra en till natt örebro. efter det så hämtade jag upp steff å hans gumma i obo påvägen hem. vi grillade lite hamburgare å sov en sväng, hehhhe. sen åkte vi till boänge så jeffa kunde klippa barret på steff också. 
onsdag - jag sov ikapp lite från föregående dagar då det var minus på sovkontot. sen när pojkvän kom från jobbet så drog vi iväg till valbo. 
torsdag - jobbade östersund, och innan jobbet var jag en snabbis till sandra å bebis!! 
fredag - tidig uppstigning och iväg för vaccin!!! livrädd. såklart. men kände mig rätt cool ändå, å tänkte typ att det här går bra iallafall. fram tills att jag stod där å visade mitt legg och behövde prata. då insåg jag att rösten inte riktigt fungerade och sen brast det. grinade mig igenom hela skiten. rasse va med iallafall. sprutan gjorde ont, men det gick bra. nu är det gjort iallafall! köpte frulle från bageriet efteråt som jag gled till emma å käkade innan jobbet. det va festligt iallafall! 
lördag - tog en promme med jenny. och sen kvällen fortsatte vi i deras sällskap. grillat, bubbel och spel. det är en bra lördag! va förbi en liten snabbis hos mackelitofamilyn också. dom hade mindre skojig lördag, men sällskap i poolen. ehe. galet va idiioter det finns. 
söndag - kalas för elias. kakor å sol å mölkky, det är fest! knatade hem å gjorde en satans god lassagne. sköt lite pilbåge å sen tog vi en liten kvällspromme jag å pojvän. och hörni, jag klarade smultronen i år!!!! WOOHOOO!! 

det kan bara råka bli

måndag - efter jobbet blev det ett sista minuten kalas i årsunda för att fira jeffa! mycket trevligt. när vi åkte därifrån köpte vi pizza på vägen som vi käkade i kungsberg till solnedgången. mycket mysigt.
tisdag - ledigdag. chillade mest omkring, njöt lite i solen. sen iväg till boänge för kalas nr 2 för jeff. kakor å kubb å trevliga människor. mycket trevligt. 
onsdag - plockat å pysslat lite i hemmet. var iväg på ett tredje kalas för veckan. rasses syster den här gången. kladdkaka, jordgubbar å glass är ju helt klart ett vinnande koncept. även dag tre. tog en promme medans pojkvän tvättade bil å sen käkade vi tacos mmmmm. 
torsdag å fredag - jobba östersund. (och missade ett fjärde "kalas")
lördag - pojkvän va iväg å jobbade en sväng. när han kom hem drog vi en liten tävlingsrunda i pil å gjorde pizza. toppenväder levererades också! drog över till granngatan å hade en femkamp följt av lite grill å vin. mycket trevligt. 
söndag - promenerade runt kungsberg med rasse familyn, valde att ta mina nya "vandringsskor" för att gå in dom innan fjällen. det va dumt. skavsår från helvetet. en liten fika/lunch drog vi också. sen åkte vi hem å skjöt lite pilbåge och drog på oss lite blåmärken. pojkvän sålde lincoln å det va ju ändå lite tråkigt för den va ju ändå lite mysigt. sen stack vi iväg med rassebrorsa å ungarna å käkade i trebo. supergott å härligt ute i solen. drog en minigolf runda i högbo, kom tvärsist. å lite glass! avslutade dagen med att glida förbi hålldamen å spana solnedgången också.
 

RSS 2.0