sista fjällen, i made it

lördag - hade givetvis ställt klockan som ringde vid 04 för att kika soluppgång. var liite molningt men den gick snabbt över det och man fick set det där riktigt fina ändå. vi hade slagit upp tältet precis rätt (helt ovetandes, för vi trodde tältet var bakåfram.) så vi öppnade bara upp "dörren"?, sen låg vi kvar i sovsäcken å kramades medans solen vaknade å dagen skulle börja. hur mysigt som helst!! sen kastade vi på oss skor och lite kläder å besteg Anåfjälltoppen, i takt med solensuppstigning. det var himla fint. mysigaste toppen hittils på alla plan! det va nå lite extra med att vara vaken så tidigt å ensam å där uppe å med morgonsolen. sen stegade vi tillbaka till tältet å gjorde i ordning lite frulle. sprang på en lemmel(?) också. såg ut som en liten hamster, en fjällmus dedå. tyckte den va fin men vart rädd för den med, jajaaa. hade gjort i ordning en riktigt drömfrulle, massa ost i tacobröd som vi stekte på, å lite kaffe till rasse såklart. sen packade vi ihop oss och lunkade hemåt. 
så, efter att ha varit i fjällen ungefär en vecka och sovit ungefär noll sista natten... så började väl kroppen säga rätt bra att den va slut. gått hur mycket som helst och upp för en massa berg, inte vad man är van med. hade aldrig någon träningvärk, konstigt nog. men skavsåren började göra lite mer än ont och hela kroppen nästan ömmade. vi hade pratat om att gå upp för Helax. men vädret tidigare i veckan hade inte passat och nu var man inte riktigt längre i skick för det. vi mötte upp dom andra hemma. åkte liften upp (heheh) på berget vid stugan. fikade lite med allihopa. sen knatade vi ner, packade ihop oss och åkte hemåthem. stannade påvägen för att kika på två vattenfall. först, Rändåfallet som var riktigt härligt! sen Mittåfallet också. det var lite lite vatten där, annars hade det nog också varit rätt mäktigt. åkte vidare för att komma hem till sängen, efter ni vet ungefär noll sömn och en hel vecka till fjälls. ÅÅÅ SÅÅÅ DÖÖÖR BILEN!!! SÅKLART!
 
var inte jätte nöjd, i Hede också.. av alla ställen. finns inte jätte mycket härligt i Hede ska jag tala om. vi knatade omkring å käkade glass mest. sen tillslut, efter en hel del massa om å men..  kom min stora lillebror med trailer å plockade hem oss. älskade underbara!! så tacksam för det. vi hade ju verkligen jinxat det hela. rasse sa till mig innan vi åkte att han funderade på att lägga till en tilläggsförsäkring på bilen, utifall det blir något när vi ska åka så långt. men nääää, sa jag. pratade med tobias när vi var i fjällen som sa nått i stil med "ha så kul då. ring om jag ska hämta dig å återgärda tjänsten. hahaha!" aaaaah, eller hur vA! sa jag. och det sista rassepappa sa innan vi åkte va, "åk ihop hem då, utifall det blir nånting så har ni varandra" jaaadå, sa vi och drog iväg på eget. menmen! 06.30 rullade vi in hemma på gården. lagom slut. äntligen hemma. 
 
söndag - sov några timmar. sen va rasse upp för å börja kika på bilen, å tobias å emelie kom förbi å hämtade lite spännband å så från gårdagen. packa upp å tvätta. helt slut. så jävla glad att inte behöva sticka iväg till örebro inatt. ska gå en extrabil till östersund tre veckor som jag ska köra på istället. det blir skönt. det har varit en toppen vecka iallafall, även om den inte slutade på topp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0